لینک های ویژه!
پیشنهاد می کنیم صفحات زیر را مشاهده نمایید:

کسب درآمد از فروش فایل
پروژه معماری
انجمن مهندسی معماری
آموزش تری دی مکس
پاورپوینت معماری
خرید بک لینک قوی
معرفی سایت های برتر
دانلود تحقیق
مصالح ساختمانی
مجله تفریحی
دانلود پروژه عمران
دانلود پروژه معماری
خرید رپورتاژ آگهی
نیشابور
مجله تفریحی و سرگرمی
خرید رپورتاژ آگهی ارزان
فروش فایل
دانلود پلان
دانلود مقاله و پروژه
خدمات ساختمانی
خرید بک لینک
کسب درآمد
آموزش 3d max
لوازم و تجهیزات ساختمانی
خدمات تاسیساتی ساختمان
آموزش کسب درآمد از اینترنت

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1228
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

روغنقالبRelease Agent COM - 3
روغن قالب COM - 3با استفاده از تركيبى از روغنهاى مخصوص و مواد شيميايى ساخته شده بطوريكه محلول در آب بوده و خواص برترى نسبت به روغنهاى قالب معمولى دارد.
اين روغن در واكنش با مواد شيميايى موجود در بتن يك لايه نازك دافع آب در سطح قالب تشكيل داده و ضمن آنكه جدا ساختن قالب را از بتن آسان مى نمايد از قالبهاى چوبى و فلزى محافظت نيز به عمل مى آورد.
موارد مصرف :
علاوه بر جلوگيرى از چسبيدن بتن به قالب ، روغن قالبCOM - 3 امكان خروج هواى بتن را در هنگام ويبره كردن به وجود آورده و به اين خاطر ازتشكيل حفره هاى حبابى شكل (پديده bubbling ) بر روى سطح بتن جلوگيرى بعمل مى آورد.
مـــــزايا:
سطح كار تمام شده كاملا صاف و بدون حفره، قابل استفاده با هر نوع قالب فلزى، چوبى، پلاستيكى، كاهش هزينه تميز كارى مجدد قالبها، بجا نگذاشتن اثر بر روى بتن ، سطح پوشش بسيار بيشتر از روغنهاى قالب معمولى ، حفاظت از قالبهاى چوبى و جلوگيرى از زنگ زدگى قالبهاى فلزى .
روش و ميزان مصرف:
نسبت به غلظت مورد نياز دو الى پنج ليتر آب به هر ليتر روغن قالب COM - 3 اضافه نموده و خوب هم بزنيد تا مخلوط يكنواختى بدست آيد. سپس اين مخلوط را به وسيله برس يا پيستوله بر روى قالب بكشيد. فقط يك لايه نازك كافى بوده و استفاده بيشتر غير اقتصادى و غير ضروى مى باشد.
هر ليتر روغن قالب COM - 3 حداقل 20 الى 40 متر مربع قالب را بسته به نوع آن با روش پا ششى پوشش مى دهد. براى قالبهاى استفاده شده قبلا سطح آن را كاملا تميز نمائيد.
توجه: اگر از قالبهاى چوبى براى اولين بار استفاده مى نمائيد دو لايه روغن توصيه مى شود.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : مايع
رنگ : قهوه اى
وزن مخصوص : 0/9gr/cm³
يون كلر : ندارد
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : حداقل يك سال در محل سر پوشيده
بسته بندى : در گالنهاى پلاستيكى 20 ليترى و بشكه هاى 220 ليترى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1023
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

فوق روان كننده Super Plasticizer SOC- 7
امروزه مصرف فوق روان كننده ها در عمليات بتن ريزى يك امر الزامى تلقى شده و مصرف آن در همه سازه هاى بتنى توصيه ميگردد.
اين مواد جذب سطح ذرات سيمان شده و به آنها بار منفى مى دهد كه اين امر باعث ايجاد نيروى دافعه بين ذرات و پخش يكنواخت آنها در داخل بتن ميگردد. خصوصيت فوق باعث پراكندگى و يكنواختى سيمان و افزايش روانى بتن شده و به همين خاطر ميتوان آب مصرفى طرح اختلاط را كاهش داد.
فوق روان كنندهSCO - 7توليدى اين شركت بر پايه ملامين سولفونيت است كه به دو صورت پودر و مايع توليد و ارائه ميگردد و داراى عملكرد مناسبى در افزايش كيفيت بتن مى باشد.
اين سوپـرروان كننده مطابق با استانداردASTM C- 494 Type F مقدار آب مصـرفى را حداقل تا 12 % كاهش داده و مقاومت بتن را تا 30% افزايش مى دهد.
موارد مصرف:
بتن ريزى هاى حجيم در مناطق گرمسير، بتـن ريزى با پمپ در سازه هاى فوق الـعاده مسلح، فونداسيون ماشين آلات ، سقف ، ستون ، قطعات پيش ساخته بتنى و به طـور كلى در تمام عمليات بتنى استفاده از انواع فوق روان كننده ها باعث بهبود خواص بتن شده و توصيه ميگردد.
مــــــــــــزايا:
مصرفMS - 1باعث افزايش كيفيت بتن در موارد ذيل ميگردد:
- افزايش پلاستيسيته بدون آب افتادگى
- افزايش مقاومت هاي فشارى و خمشى
- افزايش كارايى و دوام
- صرفه جويى در زمان اجراء و كاهش هزينه هاى بتن ريزى
- كم شدن زمان ويبره و سهولت پخش و پرداخت بتن
روش و ميزان مصرف:
الف ) مايع
به ميزان 8/. الى 3/1 درصد وزن سيمان به آب بتن اضافه شده و به مدت 1 الى 2 دقيقه تا ايجاد مخلوط همگن و يكنواخت مخلوط شود .
ب) پودر
به ميزان 3/0 الى 5/0 درصد وزن سيمان به مصالح خشك اضافه شده مخلوط شود .
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : مايع پودر
رنگ : بيرنگ سفيد
وزن مخصوص : 1/12gr/cm³550gr/lit
PH: محلول 27 درصد 5/8-5/9 ـــــــ
يون كلر : ندارد ندارد
استاندارد : ASTM C-494 Type F
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : حداقل شش ماه و بدور از تابش مستقيم آفتاب و يخزدگى
بسته بندى : گالنهاى 20 و بشكه هاى 220 ليترى كيسه هاى 20 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 941
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

گروت MX 7 Non Shrinkage Grout–2
گروت -7 از لحاظ ظاهرى مانند گروت -7 مى باشد، با اين تفاوت كه انبساط آن بسيار جزئى و فقط در حدى است كه انقباض سيمان را جبران نمايد.
با انجام اصلاحات بيشتر در فرمولاسيون اين گروت خصوصيات مكانيكى آن بهبود بخشيده شده به طوريكه مقاومت فشارى آن با حدود 20% افزايش نسبت به گروت -7 به حداقل 700Kg/cm²بالغ شده است.
گروت -MX 7 نسبت به گروت -1 از مقاومت سايشى بيشترى برخوردار است بطوريكه ميتوان جهت انجام كف هاى سخت نيز از اين گروت استفاده نمود.
موارد مصرف:
سازه هاى پيش ساخته بتنى مانند ديوار، ستون و تيراتصال بولتها به فونداسيون، صفحه ستون، فونـداسيون ماشين آلات، ريلهاى جراثقال، پايه پلها.
روش و ميزان مصرف:
جهت تهيه و استفاده يك گروت مناسب و ايده آل فراهم آوردن مقدمات انجام صحيح اين كار لازم و ضرورى است. درجه حرارت مناسب تهيه و استفاده از گروت 10 الى 30 درجه سانتى گراد است و محيط انجام كار و مصالح را بايد در اين دما نگاه داشت. هواى سرد باعث كند شدن زمان گيرش و نرسيدن به مقاومت اوليه مورد نظر خواهد شد. در حاليكه هواى زياد گرم باعث تسريع زمان گيرش و در نتيجه خشك شدن زودرس و از دست رفتن قابليت كار بر روى گروت مى شود.
محلى كه گروت در آن به مصرف مي رسد بايد تميز و عارى از گرد و غبار و روغن و چربى باشد. اين محل قبلا“ بايـد كامـلا“ مرطـوب شده باشد. در زمان ريختن گروت زاويه مناسب ريزش جهـت حركت بدون مانع گروت مى بايست حفظ شده و ريختن گروت به صورت پيوسته انجام شود تا از ايجاد حبابهاى هوا جلوگيرى شود .
گروت -7 محصولى آماده مصرف مى باشد كه تنها بايد آب با كيفيت مناسب ( بدون داشتن نمكهاى اضافى و قابل شرب ) به آن اضافه شود. ميزان آب مورد نياز براى درست كردن اين ملات برحسب پلاستيسيته مورد نياز 12 الى 15 درصد وزن مواد خشك متغير است.
تــوجـه: كيـورينگ گروت اجرا شده از اهميـت ويـژه اى برخوردار است، بهمين خاطر مى بايستى كه توسط گونى خيس و يا مواد كيورينگ بتن تا 28 روز حفاظت شود.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : پودر
رنگ : خاكسترى
وزن حجمى : 1/5gr/cm³ حدود
وزن حجمى ملات آماده : 2/4Ton/M ³حدود
مقدار انبساط آزاد : جزئى
مقاومت فشارى 28 روزه : حداقل 750kg/cm²
يون كلر : ندارد
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : تا شش ماه و در محيط هاى سر پوشيده و خشك
بسته بندى : در كيسه هاى پلاستيكى 25 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1235
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

گروت –9( ITCEMEX )
گروت هاى معمولى پاسخگوى نيازهاى مكانيكى بسيارى از پروژه هاى سنگين نظير كارخانجات فولاد سازى، پالايشگاهها، اسكله ها و غيره نيستند، لذا در اين موارد گروتهائى با تركيبات و مشخصات خاص فرموله و ساختـه مى شود.
گروت – 9 ( ) بـراى پاسخـگوئى بـه كـارهاى فوق العاده سنگين كه نياز به مقاومت فشارى بيشتر از 800 ( كيلوگرم/سانتي مترمربع) دارند فرموله و توليد گرديده است. اين گروت كليه خصوصيات مثبت گروتهاى قبلى اين شركت را داراست با اين مزيت كه مقاومت فشارى بيشترى نسبت به آنها دارد.
گروت – 9 ( ) ملاتى بدون انقباض و با انبساط كنترل شده ميباشد كه جهت تقويت فونداسيونهاى ماشين آلات فوق العاده سنگين كه احتياج به تحمل فشار بالا دارند بكار مى رود.
گروت –9 (G3)داراى پيوستگى و همگنى زياد است و بدون افزودن آب اضافى به آن بسيار سيال شده و به سرعت به استحكام اوليه بالا مى رسـد.
موارد مصــرف :
فونداسيون ماشين آلات سنگين مانند كمپرسورها، قفسه هاى نـورد، ريلهاى جراثقالها، پـرسهاى سنگين، تجهيزات سنگين اسكله ها، پايه پلها، اجراى پوشش سخت صنعتى.
روش و ميزان مصـرف :
جهت تهيه و استفاده يك گروت مناسب و ايده آل فراهم آوردن مقدمات انجام صحيح اين كار لازم و ضرورى است. درجه حرارت مناسب تهيه و استفاده از گروت 10 الى 30 درجه سانتى گراد است و محيط انجام كار و مصالح را بايد در اين دما نگاه داشت. هواى سرد باعث كند شدن زمان گيرش و نرسيدن به مقاومت و از دست رفتن قابليت كار بر روى گروت مى شـود.
محلى كه گروت در آن به مصرف مى رسد بايد تميز و عارى از گرد و غبار و روغن و چربى باشد. اين محل قبلا بايد كاملا مرطوب شده باشد. در زمان ريختن گروت زاويه مناسب ريزش جهت حركت بدون مانع گروت ميبايست حفظ شده و ريختن گروت به صورت پيوسته انجام شود تا از ايجاد حبابهاى هوا جلوگيرى شود.
گروت -9 () محصولى آماده مصرف مى باشد كه تنها بايد آب با كيفيت مناسب ( بدون داشتن نمكهاى اضافى و قابل شرب ) به آن اضافه شود0 ميزان آب مورد نيازبراى درست كردن اين ملات بر حسب پلاستيسيته مورد نياز13 الى 16 درصد وزن مواد خشك متغير است.
تـوجــه: كيورينگ گروت اجرا شده از اهميت ويژه اى بر خوردار است، بهمين خاطر ميبايستى كه توسط گونى خيس و يا مواد كيورينگ بتن تا 28 روز حفاظت شود.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : پودر
رنگ : خاكسترى ، قرمز ، زرد
وزن حجمى : حدود 1/5gr/cm³
وزن حجمى ملات آماده : حدود 2/4Ton/M³
مقدار انبساط آزاد : 5/0 درصد
مقاومت فشارى 28 روزه : حداقل 800kg/cm²
يون كلر : ندارد
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : تا يك سال در محيط هاى سر پوشيده و خشك
بسته بندى : در كيسه هاى پلاستيكى 25 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 960
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

گروت اپوكسی Epoxy Grout COMEX GMX -6
گروت اپوكسی COMEX GMX -6 ماده اي 3جزئي است كه بر پايه رزين اپوكسی بيسفنول A , هاردنرپلی آمينی و پركننده (فيلر) توليد و ارائه می گردد.
از ويژگيهای گروت اپوكسی COMEX GMX -6 استحكام ، چقرمگی و انعطاف پذيری بالای آن است كه علاوه بر بالا بودن مقاومتهای مكانيكی و شيميائی، ماده ای ايده آل جهت انواع كارهای تعميراتی و نصب ماشيـن آلات فوق سنگين كه نياز به چسبندگی زياد و مقاومتهای فشاری و خمشی بسياربالا دارند می باشد.
موارد مصرف :
- نصب انواع صفحه ستون وبيس پليت با دقت زياد
- نصب انواع ماشين آلات و تجهيزات دقيق وفوق سنگين
- فونداسيون پرسهای فوق سنگين و تجهيزات پالايشگاهی و پتروشيمی
- نصب بولتهای تحت تنش و كشش فوق العاده زياد
مـزايا :
- استفاده سريع و راحت
- مقاومت شيميائی ، حرارتی و الكتريكی بالا
- چسبندگی فوق العاده زياد صفحه و ماشين آلات به فونداسيون
- مقاومت فشاری , خمشی , و كششی زياد
روش و ميزان مصرف :
الف) نسبت اختلاط ( وزنی)
رزين: 100 هاردنر: 10 فيلر: 300 - 200
ب )آماده سازی سطح كار :
سطح زيركاربايد كاملاً تميزوعاری از هرگونه آلودگي مانند: چربي ,روغن, رنگ ومواد كيورينگ و قطعات سست و لق بوده و باوسيله مناسب مانند برس يا سند بلاست مضرس شده, سپس با آب شسته شود.
قبل ازاعمال گروت اپوكسی COMEX GMX -6 از خشك بودن سطح زير كار كاملا مطمئن شويد.
جهت نصب بولت نيز سوراخ جاي بولت بايد تمام خصوصيات فوق الذكر را داشته باشد.
ج )آماده سازی مواد :
مقدار مناسب هاردنررا طبق نسبت اختلاط به رزين اپوكسی
اضافه و به وسيله هم زن برقي دورپائين(حداكثر 50 دور در دقيقه) به مدت 2 الي 3 دقيقه هم بزنيد تا كاملاً مخلوط شود. فيلر متناسب با رواني مورد نياز و نوع كار به اين مخلوط اضافه كرده و عمل اختلاط را ادامه دهيد تا كليه ذرات فيلر به رزين آغشته گردد. سپس مخلوط آماده شده را به طور يكنواخت در جاي بولت و يا زير صفحه ستون ريخته و با وسيله مناسب كاملاً پخش و يا متراكم نمائيد.
تـوجـه :
1) دقت شود كه در هنگام اختلاط و مصرف گـروت اپوكسی COMEX GMX -6 حباب در مخلوط ايجاد نشود.
2) افزايش دمای محيط كار و مواد باعث افزايش رواني مخلوط و كاهش زمان مصـرف آن مي شود, لذا مواد بايد دقيقاً به مقداری كه قادر به مصرف آن می باشيد آماده گردد.
3) حداقل دمای مواد و سطح زيركار °c 10و حداكثر آن °c 40 مي باشد.
4) در هنگام استفاده از مواد،از دستكش ايمنی و ماسك استفاده نمائيد.
5) در مقادير مصرف كم،حتما از ترازوی دقيق با دقت حداقل 1/0 گرم استفاده كنيد.
6) پس از استفاده از مواد، درب مواد باقيمانده را محكم ببنديد.
مشخصات فنی :
حالت فيزيكی: مايع (رزين و هاردنر ) جامد (فيلر)
رنگ : مخلوط طوسی

وزن مخصوص :
مخلوط حدود 2gr/cm³
 

 


زمان مصرفPot life :

180 - 90
دقيقه بسته به حجم و دمای محيط

زمان خشك شدن : 300 -180 دقيقه بسته به حجم و دمای محيط
رسيدن به مقاومت نهائی : 7 روز

مقاومت فشاری نهائی :
حداقل 1100kg/cm²

 


مقاومت خمشی :

655kg/cm²

مقاومت كششی : 515kg/cm²
سختی: Shore D 85
مقاومت ضربه ای: 5/3 KJ/M²
مقاومت چسبندگی: 110Kg/cm²
زمان و نحوه نگهداری : تا يكسال در انبار
بسته بندی : يك ،11و 55 كيلوگرمی به اضافه فيلر مناسب
نوع ماده شيميايي
مقاومت محصول
اسيد سولفوريك 70%
اسيد كلريدريك 37%
اسيد نيتريك 20%
اسيد فسفريك 20%
اسيد سيتريك 10%
اسيد لاكتيك 10%
سولفات سديم 25%
هيدروكسيد سديم 50%
روغن موتور
بنزين
آب اكسيژنه
متانل
تولوئن
خوب
خوب
خوب
خوب
عالي
خوب
عالي
عالي
عالي
عالي
مناسب
نامناسب
نامناسب
 
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1027
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

زودگير شاتكريت
Accelerator For Shotcrete SAA -7S01
بطور كلى پاشيدن بتن و ساير ملاتهاى سيمانى توسط نيروى باد با فشار و سرعت زياد بر روى يك سطح را شاتكريت مى گويند.
شاتكريت به دو روش خشك و تر انجام مى شود:
در روش خشك سيمان و مصالح سنگى با يكديگر مخلوط و بوسيله فشار باد به شيلنگ پاشش هدايت مى شوند و در خروجى شيلنگ، آب به آن اضافه مى شود.
در روش تر تمام اجزاء خشك ملات و آب آن با يكديگر مخلوط شده و اين مخلوط به سطح مورد نظر پاشيده مى شود.
از شاتكريت جهت استحكام بخشيدن به سازه ها در داخل تونلها و محلهائى كه امكان بستن قالب وجود ندارد و يا در مكانهائى كه خطر ريزش ديواره و سقف وجود دارد استفاده مى شود.
موارد مصرف:
تونلها، آبروها، خاكريزها، گودبرداريها، كارهاى تعميراتى بتن، تقويت سازه هاى بتنى و بنائى.
مـــزايا:
زودگير شاتكريت AA – 101 سرعت هيدراتاسيون سيمان را بالا مي برد و بهمين علت مقاومت اوليه مخلوط بسرعت افزايش يافته و گيرش نهائى آن بطور قابل ملاحظه اى تسريع ميگردد.
از ديگر مزاياى آن ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود:
-كاهش ريزش مصالح
-سهولت اجرا سقفهاى قوسى شكل و انحنادار
-افزايش چسبندگى
-آببندى كردن سطوح
روش و ميزان مصرف:
زودگير شاتكريت AA – 101 در شاتكريت به روش مخلوط خشك بكـار ميـرود و مقـدارمصرف آن 4 - 2 درصد وزن سيمان مى باشد. براى تسريع بيشتر در زمان گيرش ميزان مصرف به 6 - 5 درصد وزن سيمان افزايش مى يابد.
توجــه: در صورت مصرف بيشتر از 9 درصد وزن سيمان مقاومت فشارى كاهش خواهد يافت.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : پودر
رنگ : سفيد
وزن حجمى : 1/3gr/cm³
يون كلر : ندارد
زمان و نحوه نگهدارى : تا يك سال در محيط هاى سر پوشيده و خشك
بسته بندى : در كيسه هاى پلاستيكى 15 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 952
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

گروت COMEX - 6 Non Shrinkage Grout Poulad – 6
گروت - 6 ملاتى بدون انقباض و با انبساط كنترل شده مى باشد كه جهت تقويت پى ها و فونداسيونهاى ماشين آلات و ساختمانهاى بلند كه احتياج به تحمل بارهاى فوق العاده سنگين دارند به كار مى رود.
گروت - 6 بر پايه سيمان و سيليس دانه بندى شده مخصوص و با استفاده از مواد افزودنى مختلف جهت بهينه نمودن خصوصيات آن مانند سياليت، انبساط و مقاومت شيميايى توليد گرديده است.
گروت -6 به راحتى منبسط شده و انبساط آن تا اشغال كليه درزها و شكافهاى خالى ادامه مى يابد. اين ملات داراى پيوستگى و همگنى بسيار زياد بوده و بدون نياز به افزودن آب اضافى به آن داراى سيـاليت بالا مى باشد و به سرعت به استحكام اوليه بالا مى رسد.
موارد مصرف:
سازه هاى پيش ساخته بتنى مانند ديوار، ستون و تير، اتصال بولتها به فونداسيون، صفحه ستون، فونداسيون ماشين آلات، ريلهاى جراثقال، پايه پلها.
روش و ميزان مصرف:
جهت تهيه و استفاده يك گروت مناسب و ايده آل فراهم آوردن مقدمات انجام صحيح اين كار لازم و ضرورى است. درجه حرارت مناسب تهيه و استفاده از گروت 10 الى 30 درجه سانتى گراد است و محيط انجام كار و مصالح را بايد در اين دما نگاه داشت.
هواى سرد باعث كند شدن زمان گيرش و نرسيدن به مقاومت اوليه مورد نظر خواهد شد در حاليكه هواى زياد گرم باعث تسريع زمان گيرش و در نتيجه خشك شدن زودرس و از دست رفتن قابليت كار بر روى گروت مى شود.
محلى كه گروت در آن به مصرف مى رسد بايد تميز و عارى از گرد و غبار و روغن و چربى باشد. اين محل قبلا بايد كاملا مرطوب شده باشد.
در زمان ريختن گروت زاويه مناسب ريزش جهت حركت بدون مانـع گروت مى بايست حفظ شده و ريختن گروت به صورت پيوسته انجام شود تا از ايجاد حبابهاى هوا ممانعت به عمل آيد.
گروت - 6 محصولى آماده مصرف مي باشد كه تنها بايد آب با كيفيت مناسب ( بدون داشتن نمكهاى اضافى و قابل شرب ) به آن اضافه شود. ميزان آب مورد نياز براى درست كردن اين ملات برحسب پلاستيسيته مورد نياز 14 الى 18 درصد وزن مواد خشك متغير است.
تــوجــه :كيورينگ گروت اجرا شده از اهميت ويژه اى برخوردار است، بهمين خاطر مى بايستى كه توسط گونى خيس و يا مواد كيورينگ بتن تا 28 روز حفاظت شود.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : پودر
رنگ : خاكسترى
وزن حجمى : حدود 1/5gr/cm³
وزن حجمى ملات آماده : حدود2/4Ton/M ³
مقدار انبساط آزاد : 5/0 الى 5/1 درصد
مقاومت فشارى 28 روزه : حداقل 650kg/cm²
يون كلر : ندارد
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : تا شش ماه در محيط هاى سر پوشيده و خشك
بسته بندى : در كيسه هاى پلاستيكى 25 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 793
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

كاربرد ژل میكروسیلیس در ساخت بتنهای پردوام
یكی از مشكلات عمده در مورد سازه های بتنی مسئله دوام آنها در مقابل حملات شیمیائی
مانند یون كلر، سولفات و غیره در سواحل دریاها میباشد. حفاظت میلگردها همواره یكی از دغدغه های كارفرمایان پروژه ها بوده است.
امروزه توصیه اكثریت قریب به اتفاق مهندسین مشاور صنعت ساختمان استفاده از دوده سیلیسی(Silica Fume)بهمراه فوق روان كننده(Super Plasticizer)در زمان ساخت بتن میباشد . زیرا آزمایشات علمی نشان داده اند كه وجود دوده سیلیس بمیران 7% وزن سیمان در بتن به نحو چشمگیری از نفوذ یون كلر جلوگیری می كند. استفاده از دوده سیلیس بهمراه فوق روان كننده در بتن كه بصورت پودر بسیار ریز (کمتر از 1/0 میکرون) با جرم حجمی پائین 0/2Ton/M3 میباشد ، مضراتی از قبیل عدم اختلاط كامل با بتن، مشكلات انبارداری، حمل ونقل، پرت مصرف وهمچنین مشكلات زیست محیطی وخطرات بهداشتی برای پرسنل محیط كار را به همراه دارد. مسائل و مشكلات فوق الذكر و پژوهشهای متعاقب منجر به فرآوری و تولید ژل میكروسیلیس گردیده درسال 1380 در ایران عرضه گردید.
ژل میكروسیلیس درواقع همان سیستم دوده سیلیسی و فوق روان كننده بصورت خمیری شكل و آماده مصرف میباشد كه ضمن دارا بودن قابلیت افزایش مقاومتهای شیمیائی و مكانیكی بتن ، مسائل و مشكلات سیستم دو جزئی دوده سیلیسی + فوق روان كننده را هم بطور اساسی حل كرده است.
نتایج آزمایشگاهی مركز تحقیقات ساختمان و مسكن طبق استانداردASTM C 1202حاكـی از آن است كه استفاده از 7 تا 10 درصد ژل میكروسیلیس در ساختار بتن سبب كاهش مصرف آب و افزایش مقاومتهای مكانیكی بتن تا 30% میگردد. همچنین در مقایسه با تركیب میكروسیلیس وفوق روان كننده خواص و كارآئی بتن تا 10% افزایش نشان می دهد. یا بعبارت دیگر با اطمینان كامل می توان ژل میكروسیلیس را جایگزین سیستم (دوده سیلیس + فوق روان كننده ) نمود.
علاوه بر ویژگیهای بارز و مشهود فیزیكی و شیمیائی ژل میكروسیلیس، قیمت رقابتی آن(درمقایسه با میكروسیلیس و فوق روان كننده) و كاهش هزینه های سربار از جمله حمل و نقل، تخلیه، بسته بندی و پرت مصرف، این محصول را در پروژه های عظیم ملی پرمصرف و بی بدیل ساخته است.
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1023
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

كف پوش پلی اورتان Poly Urethane Flooring PU -MX
كف پوشش PU -MX ماده ای دوجزئی از خانواده پلی اورتانها است كه با داشتن خصوصيات فيزيكی و شيميائی متنوع, مناسبترين پوشش كف جهت مصارف گوناگون می باشد .
كف پوشش PU -MX در رنگهاي مختلف با شفافيت و جلاي بالا , محيط كار را بسيار زيبا و آرامبخش كرده و خصوصيات فني آن مانند: مقاومت زياد در مقابل سايش , مواد شيميائي , برق با ولتاژ بالا و آتش آن را در رده مناسبترين كفپوشها براي محيط های تجاری صنعتی , آموزشی, بيمارستانی و آزمايشگاهی قرار می دهد .
موارد مصرف :
- پوشش بتنهای قديمی و تازه
-كف سالنهای صنعتی , تجاری , آموزشی و عمومی
-مناسبترين پوشش براي كف سالنهای صنايع غذائی , بهداشتی , داروئی , شيميائی و آزمايشگاهها.
مزايا :
هر يك ميليمتر كف پوشش PU -MX دارای خصوصيات ذيل است :
-مقاوم در مقابل سايش , برق فشار قوی , انواع مواد شيميائی و آتش.
-زيبا , شفاف , قابل شستشو بدون نياز به درز انبساط.
-كاملاً بهداشتی و بدون گردو غبار در رنگهای مختلف.
روش و ميزان مصرف :
سطح زير كار بايد كاملاً تميز و عاری از هر گونه آلودگي , روغن و چربی باشد .3 حجم رزين را با 1 حجم سخت كننده مخلوط كرده و به وسيله برس يا اسپری بر روی سطح مورد نظر بكشيد . با توجه به اينكه زمان كاركردن ( pot life ) نسبتاً كوتاه است ( حدود 30 دقيقه ) فقط به مقداری كه در اين مدت می توان مصرف نمود , مواد آماده شود.
PU -MXرا مي توان با استفاده از MEK , حلال 404 يا تينر 000/10 رقيق نمود كه در اين صورت ميزان تينر نبايد از 15% وزن PU -MX تجاوز نمايد.
تـوجـه :
-فاصله بين اجرای دولايه به صورت زير است:
حداقل 16 ساعت در دمای ºC 20
حداكثر 3 روز در دمای ºC 20
-از كاركردن در زير تابش مستقيم خورشيد اجتناب نمائيد.
-در محيط هاي پوشيده تهويه مناسب در نظر گرفته شود .
مشخصات فنی :
حالت فيزيكی : مايع غليظ
رنگ : سبز
وزن مخصوص : 1/3kg/lit
درصد جامد : 55%
دماي اشتعال : 45ºC
زمان خشك شدن اوليه : 8 ساعت
زمان خشك شدن نهائی : 7 روز
زمان و نحوه نگهداری : دو سال در انبار
بسته بندی : قوطی 10 كيلو گرمی
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1000
نویسنده : محمد غفوری تبار

 


بدلیل وضعیت ناامنی و ضرورت موقعیت دفاعی در برابر حملات دشمنان و حضور فرمانروایان قدرتمند تعداد کثیری قلاع در منطقه احداث شده که به برخی از آنان اشاره می شود.
 
· آرتاگوانا
آرتاگوانا«قلعه کوه قاین » با قدمتی به بلندای تاریخ به نقل از خاوران نامه اولین شماره مجله سازمان گردشگری ومیراث فرهنگی خراسان جنوبی :
آرتاگوانا دژیست تاریخی در 3 کیلومتری جنوب قاین که بر فراز کوهی صعب العبور بنا شده است . شکوه و عظمت و بزرگی این دژباستانی سیطره و ابهت خود را در اولین نگاه بر بیننده تحمیل می کند که لحظاتی چند خود را در گذشته می بیند و صفیر ناوکیان فدایی و برق کاردهای ترسناک آنان همراه شیهه اسبان ترکان سلجوقی و دستیاران زمیندار و ثروتمند آنان در برابر چشمان مبهوت از شکوه آن در ذهن طنین می اندازد.
 
· قلعه چهل دختر قاین
در فراسوی کوه ابوذر بقایای ویرانه ای به نام قلعه چهل دختر دیده می شود. چون منطقه درگذشته مورد هجوم و تاخت و تاز دشمنان واقع می شد مهاجمان در حملات خود علاوه بر قتل و غارت افرادی را اسیر کرده با خود می بردند و به عنوان کنیز و غلام می فروختند . در یکی از همین حملات چهل زن و دختر به بالای این کوه پناه بردند تا از شر مهاجمان در امان باشند اما مهاجمان محل آن ها را شناسایی کرده و قصد دستگیری آن ها را داشتند .زنان و دختران برای این که به دست بیگانگان اسیر نشوند .خود را درون چاهی در فراز کوه انداختند و جملگی انتحار کردند. به همین علت این ویرانه قلعه چهل دختر نام گرفت . این قلعه در سال 1292ه.ق مورد بازدید کلنل یت انگلیسی قرار گرفته وی می نویسد:«از تپه های واقع در جنوب شهر قاین بالا رفتم در فراز تپه های سمت شرقی شهر قلعه ای شبیه قلعه کوه قاین وجود داشت که قلعه دختر خوانده می شد. پدیده عجیبی که در بالای تپه نظر مرا به خود جلب کرد چاهی بود که از درون آن بخار گرم خارج می شد.و صخره های کاملا مرطوب و پوشیده از خزه و دیگر رستنیها بودند. ولی امروزاز چاهی که کلنل ییت نام برده است اثری مشاهده نمی شود دیگر قلاع مهم اسماعیلیه در قاینات :قلعه آبیز قلعه خشک قلعه دشت بیاض و قلعه سراب می باشد .
 
· قلعه هاجر آباد
این قلعه در 2کیلومتری شرق قاین وبر حاشه بزرگراه آسیایی قرار گرفته دورادور آن اراضی کشاورزی وقفی است . مجموعه ی سفالهای منقوش و متنوع اطراف قلعه مربوط به قرن سوم و چهارم تا دوره قاجاریه می باشد. این قلعه چون در اراضی هاجر آباد قرار گرفته بنام جهر آباد یا هاجر آباد اشتهار دارد.پلان آن مر بعی در اضلاع 30متر و در 4گوشه آن 4برج مدور واقع است . فضاهای متعددی داشته که متاسفانه بخش اعظم آنها از بین رفته است . برجها در سه طبقه بوده که دو طبقه آن پوشیده و طبقه فوقانی رو باز و جهت دیدبانی مورد استفاده بوده است.
راهروی باریک پلکانی از درون برجها به قسمت دید بانی ارتباط پیدا می کند. عمده مصالح ساختمانی بنا ازخشت است . این قلعه تدافعی بوده و در هنگام حمله مهاجمان مردم به داخل حفاظتی مورد استفاده کاروانها بویژه مسافران هرات بود. تا ضمن استراحت در برابر حملات راهزنان در امان  باشند . پراکنده شدن سفالها در مقیاس وسیع می تواند نشان از یک تمدن شهر نشین پیشرفته ای باشد. در صورت بازسازی قلعه به دلیل همجواری آن با بزرگراه قاین بیرجند می تواند بعنوان یک مرکز رفاهی گردشگری بین راهی مورد استفاده قرار گیرد. این اثر به شماره 4570در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
 
 
· قلعه اسفاد
سابقه تاریخی و فرهنگی قلعه اسفاد چندان روشن نیست .کتاب تاریخ حافظ ابرو تالیف شهاب الدین عبدالله خوافی قرن نهم ذیل ولایت زیرکوه قاین از توابع قهستان از قریه اسفاد نام برده است این روستا به لحاظ نزدیکی به آبیز که سابقه طولانی داشته و نیز به خاطر داشتن قنات پر آب وموقعیت خاص خود که مسلط بر دشت است دارای سابقه سکونت از اوایل ظهور اسلام و شاید قدیمی تر باشد. بعید نیست در دوره ساسانی ناحیه آبیز و اسفاد که چشمه ها و قناتهای بزرگی داشته مورد توجه فرماندهان وامراواقع شده باشد.
قلعه اسفاد از لحاظ استراتژیکی و صعب العبور بودن اهمیت چندانی نداشته چرا که نسبت به ارتفاعات اطراف به آسانی قابل تسخیر است . احتمال دارد این قلعه در مواقع ضروری و بحرانی که ساکنین احساس خطر می کردند مورد استفاده قرار گرفته زیرا در پایین این تپه و بفاصله 200متری بقایای خانه ها و معماری مسکونی که در حال حاضر بصورت تپه ماهور د رآمده دیده می شود. در اطراف قلعه دیواری از سنگ لاشه و برجهایی وجود داشته که بدین وسیله حفاظت از قلعه را آسانتر می کرده است. اتاقها تماما از سنگ لاشه ساخته شده به وسیله راهروها و درگاهها به هم ارتباط داشته اند.
مردم اسفاد معتقدند از کنار قلعه از بدنه تپه تونلی بوده که قلعه را به قریه قدیمی اسفاد متصل می ساخت.احتمالا این قلعه به چاههای قنات مرتبط بوده و از آن طریق به قلعه قدیمی رفت و آمد داشته اند. شناخت بیشتر آن نیازمند حضور باستانسناسان می باشد.
با توجه به موقعیت روستای اسفاد ونیز بقایای معماری مانده در قلعه تاریخ آن حداقل به حدود 700سال قبل می رسد قطعات سفال لعاب دار پیدا شده به احتمال زیاد در دوره تیموری ساخته شده چون شهاب الدین عبداله خوافی «حافظ ابرو»در قرن نهم از قریه اسفاد یاد کرده است . بنا بر این می توان نتیجه گرفت که قلعه اسفاد در دوره تیمور مسکونی بوده البته نباید حاکمیت مطلق اسماعیلیان را بر ایالت قهستان در قرون پنجم و ششم نادیده گرفت . اهالی محل اظهار می دارند در قسمت قدیمی اسفاد مسجد جامعی بوده که شباهت کاملی به مسجد جامع افین داشته است و در طی دهه اخیر تخریب و به جای آن مسجد جدیدی از آجر ساخته شده است .اگر چنانچه این مسئله صحت داشته باشد قلعه مربوط به دوره سلجوقی است که مردان اسماعیلیه آن را برای مخفی شدن مناسب دانسته اند.
 
· قلعه کوه سراب(چاده)
این قلعه در 30کیلومتری جنوب غربی قاین بر فراز کوهی به ارتفاع 2000متری مشرف بر روستاهای سراب و چاده و نیک ساخته شده و دسترسی به قلعه به سختی امکان پذیر است.
قلعه سراب احتمالا در دوره اسماعیلیان احداث و پس از انقراض این سلسله متاسفانه تمامی بناها توسط اهالی تخریب گردید . تنها بقایای یک برج در دماغه جنوبی و سه حوض ذخیره آب مشهود است. عمده مصالح ساختمانی قلعه سنگ و ساروج و آجر است .فرم و نقشه قلعه تابع ناهمواریهای کوه و در جهت شمالی جنوبی گسترش یافته و قسمت هموار آن بالغ بر 2000متر مربع تماما زیر بنا بوده است .
سفالهای قلعه برخی از نوع چرخساز و برخی دست ساز است. سفالهای چرخساز اغلب به رنگ نخودی و قرمز است . سفالهای لعابدار فیروزه ای و قطعات ظروف سنگی هر کاره نیز مشاهده می گردد.
 
· ارگ و آب انبار خونیک
در 25کیلومتری شرق قاین و درمسیر جاده –قاین زیر کوه در بخش شمالی روستای خونیک علیا ارگ و انبار قدیمی واقع شده که با توجه به فرم معماری بنا نوع مصالح و تزئینات تاریخ ساخت ارگ مربوط به دوره ایلخانی می باشد. ایستایی نسبتا خوب آن در طی ادوار گذشته گویای تعمیراتی است که تا عصر قاجار در آن صورت می گرفته والا عوامل فرسایشی چیزی از آن باقی نمی گذاشت .ارگ خونیک پلانی منظم و مربع شکل با 376متر مربع در سه طبقه ساخته شده درب ورودی آن از سمت شرق است و بخش اعظم سقف طبقات آن در حال تخریب و فرو پاشی می باشد.
طبقه اول محل سکونت افراد بوده و روشنایی مورد نیاز از طریق نورگیرهایی در دیوار و سقف تامین می شد. طبقه دوم شامل دالان دو اطاق در دو طرف ونورگیرها که احتمالا حکم کنترل تحرکات بیرونی انبار را داشته است .
در بررسیهای بعمل آمده مشخص می گردد که ارگ خونیک نقش مسکونی و تدافعی داشته و فرد یا افرادی سیاسی در آن سکونت داشته اند. عمده مصالح ساختمانی آن خشت و ملات گل و گچ می باشد.
این اثر تاریخی اگر مورد حفاظت قرار نگیرد بر اثر عوامل طبیعی وانسانی بکلی تخریب خواهد شد.
 
· قلعه دختر خوگ
این قلعه از مهم ترین قلاع دختر جنوب خراسان است. موقعیت آن در 65کیلومتری شمال غرب قاین و 6کیلومتری شمال روستای خوگ بر فراز کوهی به ارتفاع 2000متر و مشرف بر دشت خضری می باشد.
این قلعه بر مسیر راه ارتباطی فردوس به خضری اشراف داشته و کاروانیان از مسافت دور نظاره گر آن بوده اند . دستیابی به قلعه بسیار مشکل است وموقعیت تدافعی آن بسیار خوب و برج و باروی آن مستحکم است. احداث چنین قلعه ای در ارتفاع صعب العبور کوه کاری خارق العاده می باشد.معماری قلعه پررمز و راز بوده و با تمام قلاع متفاوت است. عمده مصالح ساختمانی قلعه سنگ لاشه و ملات ساروج است .
تعداد 9اتاق سردابه ای شکل در اطراف قلعه قابل تشخیص است این اتاقها به روش قالب گیری از روشهای متداول دوره ساسانی است.
از ویژگیهای خاص این قلعه توجه بیش از حد به مسئله آب است زیرا بزرگترین و پر حجم ترین حوض انبارها در این قلعه ایجاد شده آب انبارهای این قلعه بیشتر جنبه آئیینی داشته و پرستش آب و ایزد آناهیتا انجام می شده است.
نزدیکی قلعه به شهر باستانی فارس سکونت انسانهایی از شهر فارس در دوره ساسانی و صدر اسلام را در آنجا به اثبات می رساند.
 
· قلعه دختر جزنان
این قلعه در 6کیلومتری شرق روستای جزنان بر فراز قلعه کوه ایجاد شده این قلعه متعلق به دوره ساسانی و عمده مصالح آن سنگ و ساروج است.
فرم و نقشه قلعه از ناهمواریهای کوه شکل گرفته و آنچه مشهود است بقایای هشت برج نیم دایره ای د رحصار قلعه می باشد. فاصله این برجها با توجه به ناهمواریهای کوه کم و زیاد میشود. برجها علاوه بر عملکرد دفاعی د راستحکام دیوار قلعه نقش اساسی داشته اند. قطر دیوارها در بعضی نقاط به 5/1متر می رسد. این قلعه د ردوره اسماعیلیان بازسازی و مورد استفاده قرار گرفت. در میان قلعه حوض انباری به منظور ذخیره آب مشاهده می گردد.
 
· قلعه دختر گریمنج
این قلعه در 37کیلومتری شمال غرب قاین و 4کیلومتری جنوب روستای گریمنج بر روی تپه ای به ارتفاع 80متری واقع است. ازاین قلعه بجز بقایای دو برج و حصار میان آنها آثار چندانی بر جای نمانده است عمده مصالح این قلعه تخته سنگهای رسوبی است. مجموع آثار بجای مانده از دوره تاریخی گویای آن است که مردمانی در محل زندگی می کرده اند. آب معدنی در 250متری این قلعه د رجریان بوده و این آب را برای کشاورزی از طریق کانالهایی هدایت می نموده اند. قدمت این قلعه مربوط به دوره ساسانی است.
 
· قلعه آویج
درکنار روستای آویج در 40 کیلومتری جنوب غرب قاین ویرانه ای نسبتا بزرگ دیده می شود که فقط بقایای برجهای چهار گوشه آن پیداست این قلعه پلانی مستطیلی با برجهای مدورنقش تدافعی داشته که اهالی بهنگام خطر بدانجا پناه می بردند.
عمده مصالح آن خشت و گل است.در قسمتهای پایین دیوار برجها از سنگ استفاده شده و قدمت آن مربوط به دوره قاجاریه است . متاسفانه بدلیل انتقال خاکهای درون قلعه به مزارع بسیاری از آثارش نابود شده است . قطعات سفالی که از این قلعه بدست آمده احتمال وجود کوره پخت سفال و کوره فلز گری دراین قلعه را می دهد. همچنین پیدایش قطعاتی از ظروف سنگی در قلعه نشان دهنده استفاده ساکنین این محل از ظروف سنگی در پخت و پز آنهاست.
 
· دژزیر زمینی نیگ
این دژ تاریخی در 35کیلومتری جنوب قاین و 10کیلومتری جاده قاین بیرجند در روستای نیگ است. از شگفتی های آثار باستانی قاینات است . این دژ از فضاهای مسکونی متعددی د ردل یک تپه ایجاد و از آن به عنوان یک زیستگاه مخفی استفاده می شده است.
کشف این دژ با مشکلات فراوان ومساعدت افراد محلی انجام شد. پس از گذر از نقبی به طول 25متر به سالن مستطیلی می رسیم که به ابعاد آن 10*3*5/2متر است . بعد از آن یک فضای هشتی قرار دارد با چندین معبر در هر معبر کلبه های متعددی ایجاد شده راهروها تنگ و باریک می باشند . در یکی از کلبه ها به چاهی در عمق 5/2متر با آب زلال میرسد.اتاقها و کلبه ها بدون زوایای منظم می باشند. در انتهای سالن فرورفتگی محراب مانندی ایجاد شده که جایگاه نیایش ساکنین دژ بوده است هم اکنون خاکهای زیادی در بخش هشتی آن انباشته و این احتمال را می دهد که قرار بوده تا از طریق هواکش و نورگیر دژبه خارج منتقل شود که هرگز چنین نشد. تمام فضاهای داخل دژ همچون کلبه ها اتاقها راهروها هشتی و سالن توسط انسان کنده شده و احتمال دارد این دژبا قلعه کهنه نیک راه ارتباطی داشته باشد. بررسی سفالهای موجود زندگی انسانها را در این دژطی دوره های تاریخی و اسلامی تایید می کند.
 
· قلعه کهنه نیگ
بقایای ویرانه قلعه ای در روستای نیگ در 35 کیلومتری جنوب قاین دیده می شود که از نوع قلعه های تدافعی بوده تا درزمان خطر اهالی به درون آن پناه بردند و ازجان و مال خود دفاع کنند .مصالح عمده در ساخت این قعه خشت و چینه گل می باشد. اجزای معماری داخل قلعه به کلی ویران شده و تنها بخشهایی از برج و باروی آن قابل تشخیص می باشد. آنچه باقی مانده نشانگر قلعه ای با پلان مستطیلی است که بوسیله چهار برج دایره ای شکل در چها رگوشه حفاظت می شد. قدمت این قلعه به دوره قاجاریه می رسد.
 
· قلعه خند
در 45کیلومتری شمال غرب قاین و 3کیلومتری غرب بیهود بر فراز کوهی بلند در ارتفاع 1700متری قلعه ای کهن بنا شده عمده مصالح قلعه از سنگ و ملات و ساروج است . ابعاد این قلعه 5/2متر برروی حصارهای قلعه دیده می شود.
 
· قلعه سده
این قلعه در آرین شهر نقش دفاعی داشته وتوسط یک نفر نگهبان که در بالای قلعه دیدی کوه مستقر بود با پرچم اعلام خطر می نمود تا ساکنین محل به قلعه پناه برده و ازگزند دشمن د رامان باشند.
هسته اولیه سده نیز در جوار قلعه شکل گرفته و بتدریج با افزایش جمعیت خانه سازی در اطراف آن ادامه می یابد .تمامی خانه ها بوسیله کانالی زیر زمینی به قلعه راه داشته و از طریق همین معبر ارتباطی در مواقع خطر به درون قلعه پناه می بردند.
تا صدسال قبل این مکان جایگاه پرجنب وجوش ومحل استقرار بسیاری اتز صنایع و حرف محلی بود اما امروز به مکانی مترو که تبدیل شده است .
با توجه به فرم معماری و مصالح بکار رفته ساخت آن را به دوره تیموری نسبت می دهند. اما سفالها مربوط به قرون سوم و چهارم هجری تا دوره قاجاریه نشان از تداوم حیات و زندگی دردرون این قلعه بوده است.
بنای قلعه پلانی نامنظم وشش ضلعی به اندازه های متفاوت دارد.نه برج مرتفع استحکام لازم را به جرزهای بنا داده و همچنین نیازهای دیدبانی و نگهبانی از قلعه را نیز برطرف نموده است. درون برجها تا ارتفاع 150سانتی متر توپر بوده و بر روی این جزرمدور و حجیم سه طبقه بنا ساخته شده است که در هر طبقه روزنه  هایی باریک در اطراف جهت دیدبانی وجود دارد دو طبقه برج مسقف بوده و طبقه سوم آن رو باز می باشد. ضخامت دیوارها در قسمت پایین برجها 5/1متر و در بخش انتهایی 35سانتی متر می باشد. ورودی قلعه واقع د رضلع شرقی آن توسط سنگی مدور به قطر 6/2متر مسدود می شده است .فضای داخلی قلعه توسط عوامل انسانی و طبیعی بکلی از بین رفته چاه آب شربی که در داخل قلعه وجود داشته بر اثر عوامل مخرب انسانی وطبیعی به مرورزمان پر شده است .آثار خندق در اطراف قلعه نمایان است . این قلعه به عنوان یک اثر مهم درمحل اشتهار داشته و به شماره 5939در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
 
 
· قلعه آفریز
این قلعه درمیان روستای آفریز واقع در 65کیلومتری جنوب غربی شهر قاین و درکنار جاده فردوس قاین قرار دارد. با توجه به فرم معماری ومصالح بکار رفته در بنا تاریخ ساخت بنا را به دوره صفویه نسبت می دهند.
بنای تاریخی قلعه آفریز همانند قلعه سده دارای پلان نامنظم و پنج ضلعی به اندازه های متفاوت می باشد. نه برج مرتفع استحکام لازم را به جرزهای بنا داده و نیازهای دیدبانی ونگهبانی را برطرف نموده است. دوبرج دوطرف ورودی قلعه بصورت قرینه ساخته شده که نسبتا سالم مانده و در سه طبقه بنا شده اند. درون برجها تا ارتفاع 2متر تو پر بوده وبر روی این جرزهای مدور وحجیم سه طبقه قرار داشته که در هر طبقه روزنه های باریکی دراطراف جهت دیدبانی وجود دارد. دو طبقه برج مسقف بوده و طبقه سوم آن روباز می باشد. بخش انتهایی برجها فرو ریخته وفعلا ارتفاع آن 5/12متر می باشد. برجهای قلعه در اندازههای مختلف و به صورت نامنظم در اطراف قلعه ساخته شده اند.ضخامت دیوارهادر قسمت پایین برجها2/1مترو در بخش انتهایی 40سانتی متر می باشد. ورودی قلعه در ضلع شرقی توسط سنگ مدوری به قطر 7/2متر مسدود می شده فضای داخلی قلعه توسط عوامل انسانی بکلی از بین رفته وآثار خندق در ضلع غربی اطراف قلعه نمایان است . این اثر باستانی به شماره 4805در فهرست آثارملی کشور به ثبت رسیده است.
 
· پناهگاههای سنگی کرچ
روستای کرچ در 45کیلومتری جنوب غربی قاین در منطقه پسکوه بخش سده واقع شده است . در 2کیلومتری دامنه کوه کرچ دوپناهگاه سنگی روبه روستا دیده می شود. منطقه ای است پرآب و دسترسی به منابع غذایی و آب وشکار از گذشته های دور فراهم بوده است . این پناهگاهها به عنوان محل استراحت وبیتوته انسان در دوره جمع آوری غذا مطرح بود. در بررسی های سطحی که در اطراف این پناهگاهها انجام شده قطعات ابزاری به شکل تیغه از جنس سنگ چخماق بدست آمد. در صورت بررسی بیشتر وکاوش درآن ممکن است ابزار و ادوات از دوران سنگ نیز بدست آید.
 
· قلعه کوه زهان
این قلعه بر فراز کوهی در غرب زهان برخوردار از موقعیتی استراتژیکی بوده و به کمک چند برج نگهبانی درمقابل دشمنان احتمالی از زهان مراقبت می شد. پناهگاه امنی برای اهالی و خوانین زهان در طول دوره های تاریخی بوده است . این قلعه بارها مورد هجوم قرار گرفت ولی به تصرف در نیامد اغلب خوانینی که در این قلعه سکونت داشتند از فرماندهان منطقه تبعیت نمی کردند. در زمان سالار امجد در عصر اصف الدوله در حکومت مظفرالدین شاه لشکریان وی وقتی به قصد تصرف قلعه به زهان آمدند بر فراز تپه روبرو اردو زدند تا آنرا به توپ ببنندند. در آن شب زلزله ای مهیب بوقوع پیوست و 70نفر درمسجدکشته شدند چون وضعیت اسفناک بود فرمانده لشکر مهاجم اعلام آمادگی برای کمک به مردم نمود ولی اهالی درخواست کردند که بهترین کمک آنست که زودتر منطقه را ترک نمایند تا بتوانیم کشته های خویش را در کمال آسایش دفن نماییم . بدین ترتیب سالار امجد ضمن منصرف شدن از تصرف قلعه مقداری پارچه جهت دفن اموات اهداء ومحل را ترک نمود. در زمان امیر علم خان حاکم قاینات بدلیل عدم اطاعت خوانین با آنکه بارها به این قلعه حمله شد ولی موفق نشدند. تا اینکه سرانجام با حیله و نیرنگ نگهبان برج علی پارسی که از برج های مهم و حساس قلعه بود را توسط نامزدش فریب داده و قلعه را تصرف مینمایند. مکان یابی زهان قدیم بر اساس عامل امنیت صورت گرفته و این قلعه تا حد زیادی در تامین امنیت نقش کلیدی ایفاء نموده است.
 
· قلعه ورباط زردان عباس آباد
زردان از توابع دهستان افین در فاصله 98کیلومتری شرق قاین قرارگرفته است قلعه به شکل کله قندی و دارای شیب تندی است . ارتفاع آن 500متر و در بلندترین نقطه قلعه مشرف به دشت ساخته شده است . با توجه به وضعیت طبیعی و بقایای استحکامات بجامانده از قلعه و قطعات سفال و سکه کشف شده از آن می توان آن را از قلاع اسماعیلیه دانست. فضای محوطه بالای قلعه حدود 300متر را شامل می شود. پلان معماری قلعه مستطیل شکل و از سنگ لاشه وملات ساروج ساخته شده و دارای حصار بلند و برج هایی جهت دید بانی بوده است .
راحت ترین معبر دست یابی به قلعه از سمت دیواره شرقی است که احتمالا ساختمانی در اینجا برای کنترل و بازرسی افراد ورودی وجود داشته است . از وضعیت ظاهری قلعه چنین بر می آید که دردوره سلجوقیان و ایلخانی مسکونی بوده تاسیسات قلعه به مرور زمان بر اثر حوادث طبیعی چون زلزله و باران آسیب های زیادی دیده و هم اکنون بسیار در هم ریخته است . احتمالا این قلعه مورد استفاده امرا وحکام دوره ساسانی نیز بوده واز آنجا نواحی زیر کوه و ارتباط آن با هرات و دیگر شهرهای افغانستان کنونی را زیر نظر داشته اند. این اثر به شماره 4456درفهرست آثارملی به ثبت رسیده است .
 
· قلعه دختر خضری
قلعه دختر در جنوب خضری روی کوه واقع است .دیوارهای اطراف قلعه با سنگ وملات ساروج ساخته شده و اطاقهای با پوشش سقف سنگی دورتا دور قلعه را احاطه کرده اند. در آن اب انبار بزرگی وجود دارد که به دلیل ریزش پر شده احتمالا این قلعه ازجمله قلاع اسماعیله باشد.
 
· قلعه وبرج و باروهای خضری
به منظور حفاظت ساکنین شهر در مقابل حملات اقوام خارجی بخصوص در دوره ترکمن تازی قلعه ای بزرگ در غرب خضری بنام قلعه خان وجود داشت .هر خانواده در درون آن برای خود خانه ای داشت . این قلعه توسط محمد ناصر خان ثقفی ساخته شد. به هنگام حمله دشمن و ناامنی ساکنین به داخل قلعه پناه برده و درب آن بوسیله سنگ بزرگی بسته می شد.دور تا دور این قلعه برجهای جهت مراقبت وجود داشت.
در حد فاصل خضری تا دشت بیاض سه برج بنامهای برج خان. برج میانی.برج قلعه وجود داشت علاوه بر این در دشت خضری نیز برجهایی متعددی ساخته شده بود که به هنگام وقوع خطر وهجوم اقوام مهاجم نگهبانان به کمک علائمی از قبیل دود یا آتش ساکنین را مطلع می ساختند.
ازجمله برجهای سطح دشت می توان به برجهای آغال کاهی .برج سنگر .برج کله کنده .برج کربلائی علی حسین خان و برج پنبه ای نام برد.
 
· قلعه آهنگران
این قلعه در فاصله 145کیلومتری شهر قاین و در روستای آهنگران از بخش زیر کوه واقع شده همانند قلاع دیگر گلی وخشتی است و احتمالا در دوره قاجاریه ساخته شده نقش دفاعی وکاروانسرایی آن در مسیر افغانستان حائز اهمیت بوده است.
 
· قلعه حسن بایخان شاهرخت
این قلعه کمینگاهی در شمال شرق شاهرخت و در مسیر راه هرات و غوریان به قاین به عنوان مرکزی گمرکی و برخوردار ازموقعیت استراتژیکی وبرج نگهبانی برای قلعه حسن بایخان بود. هم اکنون آثار راه شاهرخت به غوریان مشهود است .
 
· قلعه قدیمی (قلعه کهنه)شاهرخت
این قلعه واقع در شرق شاهرخت دارای نه برج و دیوارهای مرتفع و واحدهای مسکونی برای هر یک از ساکنین روستا ی شاهرخت بود. قلعه کهنه شاهرخت پناهگاهی بهنگام هجوم ترکنها بود . متاسفانه به دلیل زلزله های زیاد بخش اعظم آن تخریب شده است .
· قلعه کهنه یزدان
قلعه یزدان به شکل مستطیلی بطول 200و عرض100متر دارای 4برج در اطراف و با تعداد زیادی خانه گلی خشتی در دو طبقه محل سکونت یزدانیها بویژه در عصر ترکمنها بوده این قلعه در عصر صفویه احداث گردیده است . آثار این قلعه هم اکنون در جوار بازارچه یزدان مشهود است علاوه بر این . قلعه کربلایی محمد متعلق به قاجاریه در یزدان موجود است.
 
منبع :
www.QAYEN.COM


:: برچسب‌ها: قلاع باستاني , آرتاگوانا , · قلعه چهل دختر قاین , · قلعه هاجر آباد , · قلعه اسفاد , قلعه کوه سراب , ارگ و آب انبار خونیک , قلعه دختر خوگ , قلعه دختر جزنان ,

پرداختن به موضوعات مختلف در این سایت چگونه است ؟

RSS

Powered By
loxblog.Com